ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μπεγλίτη κατά Πάγκαλου για τις δηλώσεις περί «τανκς»

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 09:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίθεση Μπεγλίτη κατά Πάγκαλου για τις δηλώσεις περί «τανκς»
Facebook Twitter Whatsapp
Έντονη κριτική στον Θεόδωρο Πάγκαλο άσκησε ο υπουργός άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, με αφορμή τη δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης σε ισπανική εφημερίδα ότι «αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους».
Έντονη κριτική στον Θεόδωρο Πάγκαλο άσκησε ο υπουργός άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, με αφορμή τη δήλωση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης σε ισπανική εφημερίδα ότι «αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και γυρίσουμε στη δραχμή, θα επικρατήσει αναρχία στη χώρα και αναγκαστικά ο στρατός θα βγάλει τα τάνκς στους δρόμους». «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι ένοπλες δυνάμεις καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν σχέση με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.

«Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, προειδοποιώντας με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα στην αντίθετη περίπτωση.

«Πιστεύω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα κάνουν το εθνικό τους χρέος, την εθνική τους ευθύνη, είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα, διαφορετικά η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο επώδυνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για τον προβληματισμό πολλών κυβερνητικών βουλευτών σε σχέση με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου σημείωσε με νόημα ότι «όλοι έχουμε αγωνίες για το Μεσοπρόθεσμο όχι μόνο συγκεκριμένοι βουλευτές».

Πάντως, δήλωσε ότι το πρώτο Μνημόνιο έπρεπε να έχει ψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Την έντονη αντίθεσή του στη δήλωση του κ. Πάγκαλου, εξέφρασε και ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.