ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαρχος: «Το Μεσοπρόθεσμο είναι ένας πολυετής προϋπολογισμός»

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 13:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έξαρχος: «Το Μεσοπρόθεσμο είναι ένας πολυετής προϋπολογισμός»
Facebook Twitter Whatsapp
«Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη συνεδρίαση, για πολύ μεγάλη απόφαση που σχετίζεται με το μέλλον της χώρας. Νομίζω ότι το κατανοεί ο κάθε πολίτης και το κατανοούν και οι βουλευτές, γι' αυτό και εκτιμώ ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ αναφερόμενος στις κρίσιμες συζητήσεις για το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.
«Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη συνεδρίαση, για πολύ μεγάλη απόφαση που σχετίζεται με το μέλλον της χώρας. Νομίζω ότι το κατανοεί ο κάθε πολίτης και το κατανοούν και οι βουλευτές, γι' αυτό και εκτιμώ ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ αναφερόμενος στις κρίσιμες συζητήσεις για το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Ειδικότερα για το μεσοπρόθεσμο σημείωσε: «Το μεσοπρόθεσμο είναι ένας πολυετής προϋπολογισμός, αυτή είναι η λογική του. Είναι σαφές ότι είναι μια υποχρέωση. Έχουμε ψηφίσει νόμο στη Βουλή, νόμο που δεν τον ψήφισε μόνο το ΠΑΣΟΚ, τον ψήφισαν και άλλα κόμματα, άρα πρέπει να ανταποκριθούμε ως χώρα σε αυτή την υποχρέωση, να έχουμε πολυετή προϋπολογισμό. Αυτοί οι προϋπολογισμοί μπορούν στην πορεία να αλλάξουν. Βέβαια οι βασικοί στόχοι, η μείωση του ελλείμματος και η μείωση του χρέους παραμένουν σταθεροί στόχοι, αλλά στο εσωτερικό του προϋπολογισμού μπορεί να γίνουν αλλαγές».

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ για τις οποίες έχουν εκφράσει επιφυλάξεις ορισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, με αυτό το χρονοδιάγραμμα πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Υπάρχουν μεγάλου ενδιαφέροντος αποκρατικοποιήσεις, όπως είναι της ΔΕΗ, της αξιοποίησης των νερών, όπου εκεί η συζήτηση δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη και ίδια όπως για παράδειγμα σε άλλες, ήσσονος σημασίας, επιχειρήσεις που σήμερα είναι στο κράτος. Για κάθε θέμα θα έρθει νόμος στη Βουλή και για λόγους διαφάνειας και γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Δεν θέλουμε να ξεπουλήσουμε την δημόσια περιουσία, πρέπει να την αξιοποιήσουμε και για να μειώσουμε το χρέος, αλλά και για να την εντάξουμε σε μια αναπτυξιακή προσπάθεια.»