ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: «Δεν τίθεται θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας»

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 14:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μόσιαλος: «Δεν τίθεται θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας»
Facebook Twitter Whatsapp
«Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
«Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ούτε θέμα επιβολής κομματικής πειθαρχίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. «Ψήφος εμπιστοσύνης έχει δοθεί την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση και δεν υποδεικνύουμε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων τι θα κάνουν. Όλοι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα», επεσήμανε.

Ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και ο εφαρμοστικός νόμος θα εγκριθούν από το σύνολο της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε την απόφαση του πρόσφατου Γιουρογκρούπ ότι προϋπόθεση για να εκταμιευτεί η 5η δόση είναι να ψηφιστούν το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρο Αθανασιάδη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κ. Μόσιαλος παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι ο κ. Αθανασιάδης επιμένει στις απόψεις του.

«Υποθετικό σενάριο» χαρακτήρισε, εξάλλου, ο κ. Μόσιαλος την αναφορά του Θόδωρου Πάγκαλου σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να λέει ότι σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας ο στρατός και τα τανκς θα φυλάνε τις τράπεζες.

Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι η συζήτηση επ΄ αυτού θα πρέπει να μείνει στον πυρήνα των όσων είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Τέτοιο θέμα δεν τίθεται γιατί οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εξασφαλίζουν την λειτουργία της χώρας για τρία χρόνια και, έτσι, δεν θα προκύψει τέτοιο θέμα».

Σε 2 -3 μήνες θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση της κυβέρνησης για το συνολικό πακέτο των αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε επίσης ο υπουργός Επικρατείας και επεσήμανε ότι πρώτα θα συσταθεί το Ταμείο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και μετά θα διαμορφωθεί η πρόταση της κυβέρνησης.

«Αυτό είναι και το σωστό. Αφού συσταθεί το Ταμείο, τοποθετηθεί η διοίκησή του από τη Βουλή και συγκροτηθεί η γνωμοδοτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και δυο ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, μετά θα διατυπωθεί η συνολική πρόταση για το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων».

Σχετικά με την κριτική περί φοροεπιδρομής, ο κ. Μόσιαλος την αντέκρουσε, λέγοντας ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι αλλά άλλαξε η μείξη των μέτρων για να επιτευχθούν.