ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 21:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπανδρέου: Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης
Facebook Twitter Whatsapp
«Πατριωτική στάση είναι να μην το βάζεις στα πόδια» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.
«Πατριωτική στάση είναι να μην το βάζεις στα πόδια» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του εφαρμόζει την επαναδριαπραγμάτευση στην πράξη, ενώ τόνισε ότι μέσω του Μεσοπρόθεσμου, η Ελλάδα εξασφάλισε με «το σπαθί της την επόμενη δόση». Παράλληλα , η χώρα σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου εξασφάλισε σιγουριά για τα επόμενα χρόνια.

Προτεραιότητες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η βιώσιμη και υγιής αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, αλλά και η στήριξη της απασχόλησης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η χώρα εκτός του ότι εξασφαλίζει την 5η δόση, θα φύγεικαι από τα ελλείμματα και θα μεταβεί στα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Το μεσοπρόθεσμο εγγυάται την σταθερότητα της χώρας και παρέχει σιγουριά για τα επόμενα χρόνια», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

«Από το 2013 και μετά η Ελλάδα θα έχει μια διαφορετική οικονομία» εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου και αναφέρθηκε στην αλλαγή του φορολογικού συστήματος που θα γίνει πολύ πιο απλό και λειτουργικό, που θα επιβραβεύει και θα ελαφρύνει τον συνεπή φορολογούμενο.

«Είμαι υπερήφανος για τον ελληνικό λαό που έχει αντέξει και έχει βάλει πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είναι ιστορικής σημασίας, καθώς τώρα είναι η ώρα των ευθυνών για το τι πορεία θα έχει αυτή η χώρα.


Τσίπρας: Μπόλικη εθνικοφροσύνη και διλήμματα τρομοκρατίας από τον πρωθυπουργό

Το Μεσοπρόθεσμο οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, λαμβάνοντας το λόγο μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θέτει διλήμματα τρομοκρατίας: «Δεν μπορεί προκειμένου να τρομοκρατήσετε τους βουλευτές σας να επικαλείστε τον πατριωτισμό».


Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο «κατασχετήριο της ελληνικής περιουσίας» και «προσκλητήριο σε γεύμα με τους οικονομικούς ‘δολοφόνους’».

Παράλληλα, τόνισε ότι ακόμα και να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο θα υπάρχει πρόβλημα χρεοκοπίας για τη χώρα, ενώ το χαρακτήρισε «ταφόπλακα για την οικονομία και την κοινωνία».

Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι αποτελεί πρωτοτυπία το γεγονός ότι συνδέεται η αποπληρωμή του χρέους με την «εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Ονομαστική για το Μεσοπρόθεσμο ζητά ο Καρατζαφέρης

Ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, για «να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στο Έθνος»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα που δεν θέλουν να θίξουν, γι΄ αυτό και δεν έκαναν τίποτα, τους «πατριώτες καρχαρίες» που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ενώ κατέθεσε απάντηση της Ελβετίδας υπουργού Οικονομικών προς ομογενή βουλευτή, σύμφωνα με την οποία, όπως είπε, η Ελβετία από το 2005 επεδίωκε την συνεργασία με τη χώρα μας, σχετικά με το φορολογικό σύστημα και την ανταλλαγή πληροφοριών. «Μας παρακαλεί η Ελβετία από το 2005. Μιλάμε για 80 δισ. ευρώ. Αν είχαμε συλλάβει τους μεγαλοκαταθέτες δεν θα είχαμε ανάγκη το Μνημόνιο», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.