ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tσίπρας: «Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου φέρνει πιο κοντά την χρεοκοπία»

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 08:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tσίπρας: «Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου φέρνει πιο κοντά την χρεοκοπία»
Facebook Twitter Whatsapp
Κατασχετήριο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το οποίο ντρέπεσαι -όπως είπε- ακόμη και να διαβάσεις όχι να το ψηφίσεις.
Κατασχετήριο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το οποίο ντρέπεσαι -όπως είπε- ακόμη και να διαβάσεις όχι να το ψηφίσεις. Το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί «πρόσκληση σε γεύμα από οικονομικούς δολοφόνους» πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ολισθαίνει επικίνδυνα εναντίον της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού όταν επικαλείται τον πατριωτισμό για να «τρομοκρατήσει» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να πείσει για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την αναγκαιότητά του μέσω τρομοκρατικών διλημμάτων και επίκλησης του πατριωτικού καθήκοντος, ενώ τόνισε ότι ποτέ άλλοτε στην ελληνική ιστορία δεν έχει συνδυαστεί η αποπληρωμή του χρέους με γενικευμένη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σαφώς υπάρχει ο κίνδυνος χρεοκοπίας είπε ο κ. Τσίπρας τον οποίο η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου φέρνει πιο κοντά, γιατί δίνει το χρόνο στους πιστωτές της Ελλάδα να «ξεφορτωθούν» τις θέσεις τους σε ελληνικό χρέος και σε έξι μήνες να οδηγήσουν την Ελλάδα σε στάση πληρωμών.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «τα μέτρα του Μνημονίου υπερβαίνουν την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ».

«Πολύ σύντομα διαπιστώσαμε» συνέχισε «ότι η υπέρβαση της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε πατριωτικό καθήκον. Η κατάθεση του πρωθυπουργού συνδυάστηκε με την παρουσία του, προκειμένου να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο με επικλήσεις περί σωτηρίας της πατρίδας, με μπόλικη εθνικοφροσύνη, και διλήμματα τρομοκρατίας».

»Είναι επικίνδυνα ολισθήματα εναντίον της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού αυτά. Δεν μπορεί να επικαλείστε τον πατριωτισμό για να τρομοκρατήσετε τους βουλευτές σας» είπε απαντώντας στον πρωθυπουργό, τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα της Ολομέλειας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι αυτά συνδυάζονται «με μια σειρά δηλώσεων που κάνουν τρομοκρατικού χαρακτήρα αναφορές, σε ερπύστριες» και την «μομφή του κ. Βενιζέλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί αντισυνταγματική στάση μη ψηφίζοντας ένα νομοσχέδιο το οποίο εκποιεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας συνεχίζει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και οδηγεί την χώρα στο γκρεμό».

Πρόκειται - όπως είπε - ο κ. Τσίπρας για ένα Πρόγραμμα που όχι να το ψηφίσεις δεν μπορείς, αλλά «ντρέπεσαι να το διαβάσεις».

Είναι ένα κατασχετήριο της δημόσιας περιουσίας, είναι πρόσκληση σε γεύμα από οικονομικούς δολοφόνους. «Γιατί οικονομικοί δολοφόνοι είναι αυτοί που τζογάρουν, δανείζουν, εκβιάζουν και με τα περίφημα think tank οδηγούν ολόκληρους λαούς στη χρεοκοπία, αφού απομυζήσουν πρώτα όλο τον δημόσιο πλούτο» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε επίσης ότι ακόμη κι αν πετύχει το Πρόγραμμα τότε ένας νέος φαύλος κύκλος λιτότητας και εκποίησης θα ξεκινήσει και πρόσθεσε πως το χειρότερο είναι ότι με το Μεσοπρόθεσμο εισάγεται «μια παγκόσμια πρωτοτυπία»: συνδέεται η αποπληρωμή του χρέους με την γενικευμένη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Κι επειδή - όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας - ο πρωθυπουργός συνηθίζει να παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελ.Βενιζέλο οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στον κίνδυνο χρεοστασίου, τόνισε ότι ουδέποτε συνδέθηκε η αποπληρωμή του χρέους με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η επιλογή αυτή οδηγεί στον δρόμο της εκποίησης της χώρας, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.


Πηγή: in.gr