ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται στη Bουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 17:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται στη Bουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.
Συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. Η δεύτερη ημέρα συζήτησης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται να βρεθούν στο βήμα για να μιλήσουν αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και πολλοί που έχουν ταχθεί κατά του μεσοπρόθεσμου.

Μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι ώρα ευθύνης και κάλεσε όλους «να κάνουν το καθήκον τους, ένα δύσκολο αλλά απόλυτα αναγκαίο καθήκον» ψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο.

«Η ψήφος του μεσοπρόθεσμου αποτελεί μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ορθοποδήσει, είναι ένα αναγκαίο ενδιαμεσο στάδιο για να λειτουργήσει η χώρα, θα μας πάει από τα ελλείμματα στα πρωτογενή πλεονάσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπανδρέου.

Από την πλευρά της η ΝΔ, παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Παράλληλα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δρα με εκβιαστικά διλήμματα, «λεόντειες» πρακτικές και υπογράφει «με κλειστά τα μάτια», μη διστάζοντας να χρεώσει το έλλειμμα συναίνεσης στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του, κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η οποία και απορρίφθηκε.

Ενώ τόσο το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ ζήτησαν διευρυμένη πλειοψηφία και ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι, με την ψήφισή του.