ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης: «Να διεκδικήσουμε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ»

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 18:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καρατζαφέρης: «Να διεκδικήσουμε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ»
Facebook Twitter Whatsapp
Yπέρ της διεκδίκησης από τη χώρα μας ενός «νέου σχεδίου Μάρσαλ χωρίς αυτά τα βασανιστικά και ατελέσφορα επιτόκια», τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Yπέρ της διεκδίκησης από τη χώρα μας ενός «νέου σχεδίου Μάρσαλ χωρίς αυτά τα βασανιστικά και ατελέσφορα επιτόκια», τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό εκτίμησε πως οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί για τα ελληνικά ομόλογα, και άλλες από Γερμανούς αξιωματούχους δείχνουν μία «ευρυχωρία», και, όπως υποστήριξε, «διαπιστώνουν ότι δεν πρέπει να «πέσει» η Ελλάδα. Άρα, αυτό σημαίνει άλλου είδους διαπραγμάτευση. Πιστεύω ότι, με το να παίρνουμε λεφτά με επιτόκια του 5%, δεν πρόκειται ποτέ να βγει το πράμα. Την ημέρα που θα σταματήσει αυτή η δανειοδότηση, θα πέσουμε».

Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη φοβήθηκε μια πιθανή κατάρρευση της χώρας μας και έκανε λόγο για «λάδωμα», λόγω «εκφοβισμού», το οποίο έπρεπε να εκμεταλλευτούμε. «Μας δίνουν αίφνης το ΕΣΠΑ, χωρίς εθνική συμμετοχή, κάτι το οποίο βεβαίως θα βοηθήσει πολύ την οικονομία. Αυτό εγώ το θεωρώ ένα "λάδωμα", που σημαίνει ότι είναι σε πανικό, ότι φοβούνται. Αυτόν το φόβο, τον πανικό, δεν το εκμεταλλεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι άπειροι», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Τόνισε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «ατελή, αναιμική, και ασύνδετη», πρέπει να φύγει και να έρθει μια άλλη οικουμενική κυβέρνηση. Κατηγόρησε δε τα μεγάλα κόμματα ότι πολιτεύονται επί τη βάσει δημοσκοπήσεων, και όχι βάσει των αρχών και των ιδεολογικών και πολιτικών τους διαδρομών, ενώ εκτίμησε πως στο Μεσοπρόθεσμο «υπάρχουν πτυχές θετικές, όπως υπάρχουν και πτυχές αρνητικές».

Και, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος έναντι του Μεσοπροθέσμου, πρόσθεσε: «Άρα, ο ΛΑΟΣ δεν μπαίνει στη διαδικασία τι είναι το Μεσοπρόθεσμο. Δεν ψηφίζουμε να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Αυτή είναι η θέση μας. Γι΄ αυτό και είπαμε ονομαστική ψηφοφορία και 180. Καλοδεχτήκαμε την επιστροφή του ΚΚΕ, μετά από αυτήν την πρωτοβουλία, την οποία δεν ήθελα να μας την αφήσουν κατά αποκλειστικότητα».

Επιτέθηκε στα συνδικάτα και αναφερόμενος στη ΔΕΗ αναρωτήθηκε: «Άραγε, ποιος κυβερνά σήμερα την ΔΕΗ; Κυβερνά και διοικεί την ΔΕΗ ο νόμιμος διοικητής της που πέρασε την διαδικασία της Βουλής, ή ο κ. Φωτόπουλος; Δεν θυμόμαστε το όνομα του επίσημου διοικητή της ΔΕΗ. Τα «παιδιά» του ΠΑΣΟΚ κυβερνούν, ο κ. Φωτόπουλος».