ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς είναι απών και σκέφτεται με κομματικό συμφέρον

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 19:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενιζέλος: Ο Σαμαράς είναι απών και σκέφτεται με κομματικό συμφέρον
Facebook Twitter Whatsapp
«Άκουσα έναν εντυπωσιακά συμβατικό λόγο. Ο κ. Σαμαράς κωδικοποίησε και αποσαφήνησε το σύνολο της πολιτικής του αντίληψης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψ'ηφιση του Μεσοπρόθεσμου.
«Άκουσα έναν εντυπωσιακά συμβατικό λόγο. Ο κ. Σαμαράς κωδικοποίησε και αποσαφήνησε το σύνολο της πολιτικής του αντίληψης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψ'ηφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ο  κ. Βενιζέλος τόνισε ότι άκουσε παραδοσιακής αντίληψης επιχειρήματα. «Εσείς φταίτε, Εσείς δεν μπορείτε ενώ εμείς η ΝΔ μπορούμε. Αυτά είναι κωμικοτραγικά», σχολίασε ο νέος τσάρος της οικονομίας.

«Βιώνουμε μία κρίση με πυρηνικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς είναι απών και κρατά αποστάσεις ασφαλείας. Σκέφτεται με βάση το κομματικό και εκλογικό του συμφέρον»  επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών υποστήριζοντας ότι το «όχι» στο μνημόνιο της ΝΔ είναι η κομματική επένδυση του κ. Σαμαρά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως η χώρα βρίσκεται στη φάση της σταθεροποίησης και αυτό που προέχει, είναι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης ,του υφιστάμενου δανείου των 110 δισ. ευρώ.

O υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας αφού όπως είπε «έχουμε ήδη πάρει το μισό δάνειο , ενώ χρησιμοποιήσαμε τους μηχανισμούς και διαμορφώσαμε μια σχέση με τους εταίρους μας, η οποία αποκλείει τη χρεοκοπία».

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, για να αποκλειστεί τελείως το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, η χώρα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει συναίνεση.

Παράλληλα, πρότεινε στον κ. Σαμαρά, να κάνει προτάσεις για τη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.