ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβουλίο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς 1 - 2 Ιουλίου

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2011, 12:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συμβουλίο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς 1 - 2 Ιουλίου
Facebook Twitter Whatsapp
Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 1-2 Ιουλίου 2011. (Ξενοδοχείο «Astir Palace»)
Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 1-2 Ιουλίου 2011. (Ξενοδοχείο «Astir Palace») Στις εργασίες του Συμβουλίου αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της ΣΔ από όλο τον κόσμο.

Στην έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Νωρίτερα, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ., θα γίνει συνάντηση εργασίας του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα. Ειδική συζήτηση θα γίνει για την υιοθέτηση ρυθμίσεων που μπορούν να αποτελέσουν μηχανισμό άμυνας των κρατών έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Κύρια θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου είναι:

1. Στηρίζουμε την Ελπίδα των Πολιτών στον Αραβικό Κόσμο-Μοιραζόμαστε το Όραμα για Ελευθερία και Δικαιώματα για Όλους.

2. Για να Γίνει η Ειρήνη στη Μέση Ανατολή Πραγματικότητα: Στόχος Ένα Παλαιστινιακό Κράτος-Ασφαλή και Αναγνωρισμένα Σύνορα για Ισραήλ και Παλαιστίνη.

3. Μαθήματα από την τραγωδία της Φουκουσίμα και το Μέλλον της Πυρηνικής Ενέργειας.