ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κιλτίδης: «Παραμένω ανεξάρτητος»

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2011, 18:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κιλτίδης: «Παραμένω ανεξάρτητος»
Facebook Twitter Whatsapp
Την πρόθεσή του να παραμείνει για το επόμενο διάστημα ανεξάρτητος βουλευτής και να ασχοληθεί ενεργά με τον όμιλο πολιτικής αναζήτησης «Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής», δήλωσε ο αποχωρήσας από τη Δημοκρατική Συμμαχία, βουλευτής Κιλκίς και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κιλτίδης, για τον οποίο αναπτύχθηκε έντονη σεναριολογία περί επικείμενης προσχώρησής του στο ΛΑΟΣ.
Την πρόθεσή του να παραμείνει για το επόμενο διάστημα ανεξάρτητος βουλευτής και να ασχοληθεί ενεργά με τον όμιλο πολιτικής αναζήτησης «Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής», δήλωσε ο αποχωρήσας από τη Δημοκρατική Συμμαχία, βουλευτής Κιλκίς και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κιλτίδης, για τον οποίο αναπτύχθηκε έντονη σεναριολογία περί επικείμενης προσχώρησής του στο ΛΑΟΣ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε άγνοια, μιλώντας με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Έπλεξε το εγκώμιο του βουλευτή για την στάση του, αλλά είπε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Κιλτίδη αυτό το θέμα, ενώ επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τίποτε σχετικό με την πιθανή προσχώρησή του στο ΛΑΟΣ.

Ο κ. Κιλτίδης, στη συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και να μην κατέβει καθόλου ως υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ παραδέχεται τις άριστες σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

«Πάντα ήμουν πιο κοντά με το ΛΑΟΣ, ακόμη κι όταν ήμουν στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο βουλευτής Κιλκίς, υπαινισσόμενος την συγγένεια απόψεων, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει ότι θα προσχωρήσει στο συγκεκριμένο κόμμα, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος προηγήθηκε του ΛΑΟΣ, καθώς εξελέγη βουλευτής το 2000. Πάντως το ενδεχόμενο να μην κατέβει καθόλου ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές, θεωρείται «πολύ αδύναμο» από συνομιλητές του κ. Κιλτίδη.

Όπως είπε θα επικεντρωθεί στην προσπάθειά του να δώσει ένα διακριτό στίγμα απόψεων και θέσεων, προκειμένου να συμβάλει στον ευρύτερο πολιτικό προβληματισμό που λαμβάνει χώρα στο πολιτικό σκηνικό, και προς τούτο θα αξιοποιήσει τον όμιλο πολιτικής αναζήτησης που έχει ιδρύσει.

Σε ό,τι αφορά την αποχώρησή του από τη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι αυτό έγινε επειδή διαπίστωσε ότι δεν πληρούται η αναγκαία, κατά τον ίδιο, συνθήκη για ένα κόμμα της ευρύτερης κεντροδεξιάς, ενώ τόνισε ότι ανέμενε το συνέδριο μήπως και αλλάξει κάτι, αλλά απογοητεύτηκε όταν είδε «ίδια πρόσωπα που σηματοδοτούν φιλελεύθερες απόψεις» και όχι αυτό που προσδοκούσε, δηλαδή, όπως αναφέρει, «πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν μια ευρύτερη κεντροδεξιά».