ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: «Η κυβέρνηση δεν είχε την αποφασιστικότητα που απαιτούσαν οι καιροί»

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2011, 16:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διαμαντοπούλου: «Η κυβέρνηση δεν είχε την αποφασιστικότητα που απαιτούσαν οι καιροί»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση ανοίγει άλλους δρόμους, πέρα από την καθημερινή σύγκρουση πάνω στους αριθμούς του μεσοπρόθεσμου», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής η κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
«Η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση ανοίγει άλλους δρόμους, πέρα από την καθημερινή σύγκρουση πάνω στους αριθμούς του μεσοπρόθεσμου», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει με νόημα για το νομοσχέδιο «ή τώρα ή ποτέ». Σημειώνει ότι εισάγεται ο θεσμός της αξιολόγησης σε όλες τις βαθμίδες των καθηγητών κάθε πέντε χρόνια, πως δίνεται η δυνατότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να οργανώσουν τα προγράμματα των σπουδών τους και να ορίσουν τη διάρκειά τους, ενώ η φοιτητική ιδιότητα θα χάνεται αν δεν υπάρχει εγγραφή σε δυο συνεχόμενα εξάμηνα.

Αναγνωρίζει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις έκαναν την κυβέρνηση να χάσει το βηματισμό της τους τελευταίους 5 μήνες, λέγοντας « δεν υπήρχαν ο ρυθμός, ο συντονισμός και η αποφασιστικότητα που απαιτούσαν οι καιροί».

Υπογραμμίζει πάντως, ότι τυχόν πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο θα ισοδυναμούσαν με εθνική αυτοκτονία.Πηγή: Βήμα της Κυριακής