ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Αμπάς για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2011, 19:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Αμπάς για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp
Με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε και η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.
Με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε και η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, καθώς και τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τις κινήσεις του Κουαρτέτου στο πλαίσιο των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Οι δύο ηγέτες υποστηρίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών, έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Παλαιστινιακού κράτους, που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ.

Συζήτησαν, επίσης, την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με αφορμή τις πρωτοβουλίες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις αρμόδιες αρχές και πάντα σε επαφή και με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θεώρησε θετική την πρόταση και εξέφρασε την υποστήριξή του.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν ανακοίνωσε επίσημα πως «πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να απαγορεύσει τον απόπλου του στολίσκου προς την Γάζα βρίσκεται το Ισραήλ»