ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετσάλνικος: «Πρωτοφανή φαινόμενα οι επιθέσεις σε βάρος βουλευτών»

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 13:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πετσάλνικος: «Πρωτοφανή φαινόμενα οι επιθέσεις σε βάρος βουλευτών»
Facebook Twitter Whatsapp
«Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτοφανή για τη χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά, φαινόμενα αντιδιαδηλώσεων, αντισυγκεντρώσεων και συμπεριφορών αυτής της μορφής. Γιατί όντως θεωρώ ότι είναι φασίζουσες αυτές οι συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί ο φασισμός είναι η επιβολή δια της βίας της δικής μου άποψης, η απαγόρευση να εκφραστεί, να λειτουργήσει. Τέτοια φαινόμενα ζούσαμε πριν από την δικτατορία σε εποχές αλήστου μνήμης, τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τις επιθέσεις κατά βουλευτών.
«Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτοφανή για τη χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά, φαινόμενα αντιδιαδηλώσεων, αντισυγκεντρώσεων και συμπεριφορών αυτής της μορφής. Γιατί όντως θεωρώ ότι είναι φασίζουσες αυτές οι συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί ο φασισμός είναι η επιβολή δια της βίας της δικής μου άποψης, η απαγόρευση να εκφραστεί, να λειτουργήσει. Τέτοια φαινόμενα ζούσαμε πριν από την δικτατορία σε εποχές αλήστου μνήμης, τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τις επιθέσεις κατά βουλευτών. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γιούνκερ περί περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε: «Η κυριαρχία έχει περιοριστεί από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε στην τραγική κατάσταση, πριν από δυο χρόνια και χρειάστηκε να γίνει η πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς του κ. Παπανδρέου για να διασωθεί η χώρα. Προκειμένου να διασωθεί η χώρα, υπήρξε το πρόγραμμα στήριξης που έθετε συγκεκριμένους όρους. Στόχος μας πρέπει να είναι να βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση, εξυγιαίνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να μην ξαναζήσει μελλοντικά η χώρα τέτοιες καταστάσεις».

Εξέφρασε δε την ελπίδα να μην χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα, σημειώνοντας πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή και υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και αποφασιστεί» και πρόσθεσε ότι «αυτό προϋποθέτει την σωστή λειτουργία όλης της δημόσιας διοίκησης και ειδικότερα των μηχανισμών που έχουν ως αποστολή την είσπραξη των φόρων».