ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον Βενιζέλο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 15:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σφοδρή επίθεση της ΝΔ στον Βενιζέλο για τις απολύσεις στο Δημόσιο
Facebook Twitter Whatsapp
Επίθεση στο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για απόκρυψη της αλήθειας εξαπέλυσε η ΝΔ, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, σημειώνοντας ότι ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτα που να μην έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, στην 4η επικαιροποίησή του περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο.
Επίθεση στο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για απόκρυψη της αλήθειας εξαπέλυσε η ΝΔ, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, σημειώνοντας ότι ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτα που να μην έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, στην 4η επικαιροποίησή του περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο. Πιο αναλυτικά, ο Γ. Μιχελάκης ανέφερε ότι στη σελίδα 114 της Κομισιόν υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά από ένα έτος εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε το σχετικό άρθρο 37 του εφαρμοστικού νόμου και δήλωσε ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7 που αφορά την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Επιπλέον ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις απολύσεις και υποστηρίζει το θεσμό της εφεδρείας.

«Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ενώ σχετική δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας με συγκεκριμένα στοιχεία από την 4η επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Σε ερώτηση αν ο κ. Βενιζέλος είναι αξιόπιστης συνομιλητής, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομίας ότι παραποίησε τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τη στάση του κόμματός του στην ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης. Στην ουσία, επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, η ΝΔ αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα το καταψηφίσει ανεξάρτητα από το όριο των απαιτούμενων ψήφων, ενώ θα το ψηφίσει ακόμα και ως απλό νόμο αν υπάρξουν αλλαγές στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας. «Ο κ. Βενιζέλος κατ' αρχήν να ζητήσει συγνώμη για την παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά και δεύτερον να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε σήμερα», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην επαναδιαπραγμάτευση και γι' αυτό δεν την κάνει.

Εξάλλου, δήλωση για την πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών για διάλογο για το φορολογικό σύστημα έκανε ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει το Ζάππειο 2 και «με σεβασμό στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τις διαδικασίες θα συμμετέχει στη Βουλή σε οποιαδήποτε εποικοδομητική σχετική συζήτηση».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr