ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός γραμματέας στο υπ. Δικαιοσύνης ο έως σήμερα πρόεδρος του ΕΟΤ, Νικόλαος Κανελλόπουλος

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 11:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γενικός γραμματέας στο υπ. Δικαιοσύνης ο έως σήμερα πρόεδρος του ΕΟΤ, Νικόλαος Κανελλόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθήκοντα γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει ο έως σήμερα πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Νικόλαος Κανελλόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθήκοντα γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει ο έως σήμερα πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Νικόλαος Κανελλόπουλος. Ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθανάσιος Ξηρός ακoλούθησε τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό "μετοίκησε" από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ.Ξηρός αναλαμβάνει και στο υπουργείο Εσωτερικών, καθήκοντα γενικού γραμματέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κανελλόπουλος σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο στη Γαλλία, ενώ έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Ακόμη, ο Κανελλόπουλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1999, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. και μεταξύ άλλων, μέλος της Ένωσης Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων (UBBA), του International Bar Association (I.B.A.), αλλά και νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, όπως αυτή του Θεσμού της Διαμεσολάβησης.

Παράλληλα, έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών, καθώς και νομικός σύμβουλος σε εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες, σε Τραπεζικούς Οργανισμούς, σε εταιρείες Leasing, σε Σωματεία και Συλλόγους.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο κ.Κανελλόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.