ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική κίνηση ο Γερουλάνος

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 13:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική κίνηση ο Γερουλάνος
Facebook Twitter Whatsapp
Η σημερινή εφημερίδα "Le Temps" της Γενεύης δημοσιεύει συνέντευξη του οικονομικού συντάκτη Ραμ Ετουαρία με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, που επισκέφθηκε χθες τη Γενεύη για επαφές με στελέχη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ελβετικά ΜΜΕ, στην οποία ο έλληνας υπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για την εφετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα.
Η σημερινή εφημερίδα "Le Temps" της Γενεύης δημοσιεύει συνέντευξη του οικονομικού συντάκτη Ραμ Ετουαρία με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, που επισκέφθηκε χθες τη Γενεύη για επαφές με στελέχη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ελβετικά ΜΜΕ, στην οποία ο έλληνας υπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για την εφετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα. Στο άρθρο, που φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα βασίζεται στον τουριστικό κλάδο για την επανεκκίνηση της οικονομίας της» και υπότιτλο «Ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος καθησυχάζει τους όλο και περισσότερους Ελβετούς που επισκέπτονται την Ελλάδα», υπογραμμίζεται η σημασία του τουρισμού για την εθνική οικονομία.

Η συνέντευξη αρχίζει με δήλωση του κ. Γερουλάνου ότι «οι Ελβετοί τουρίστες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε στην Ελλάδα , καθώς η ασφάλεια τους αποτελεί προτεραιότητά μας. Οι διαδηλώσεις περιορίζονται γύρω από τη Βουλή και σε περίπτωση απεργίας οι βασικές υπηρεσίες (αεροδρομίων και μεταφορών) είναι εξασφαλισμένες.» Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι όλο και περισσότεροι Ελβετοί επισκέπτονται την Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνουν πολλά ελβετικά ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία προβλέπουν αύξηση της κίνησης κατά 20% φέτος, σε σύγκριση με το 2010.

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, σε αντίθεση με πέρυσι η εφετινή τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει καλά και αναμένεται αύξηση των αφίξεων, όχι μόνο λόγω της προτίμησης της Ελλάδος από τους ξένους τουρίστες μετά την αστάθεια στη Βόρειο Αφρική , αλλά και λόγω της στρατηγικής των τιμών και της προβολής των ελληνικών τουριστικών προορισμών, που εφαρμόζονται.

Εν προκειμένω αναφέρει τη μείωση του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο από 11% στο 6% και τις καμπάνιες προβολής, που εκτός των παραδοσιακών αγορών στρέφονται και σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ και Σερβία, που στέλνουν όλο και περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα. Σημειώνει επίσης τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες , ώστε ένας τουρίστας να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί περισσότερες χώρες σε ένα ταξίδι του στο εξωτερικό.

Ο κ.Γερουλάνος υπογραμμίζει τη σημασία του τουριστικού κλάδου για το μέλλον της χώρας, αφού αντιπροσωπεύει το 18% του ΑΕΠ και το 20% της απασχόλησης στην Ελλάδα. «Στόχος μας είναι να αυξηθεί η συνεισφορά του, ο τουριστικός κλάδος να συμμετάσχει ενεργά στην έξοδο της χώρας από την κρίση και η αύξηση των αφίξεων να μετατραπεί σε αύξηση της απασχόλησης», σημειώνει. Προσθέτει επίσης ότι οι επενδύσεις για τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών είναι ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα και από πλευράς της, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει διάφορα μέτρα για τη διευκόλυνση τους, όπως η συγκέντρωση του συνόλου των διοικητικών ενεργειών σε ένα σημείο, η μείωση της γραφειοκρατίας κατά 75% και η εξάλειψη της διαφθοράς. Τέλος επισημαίνει το ενδιαφέρον για την προσέλκυση στην Ελλάδα διεθνώς γνωστών ξενοδοχειακών αλυσίδων.