ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με όλες τις εκφάνσεις των βίαιων ενεργειών θα ασχοληθεί η ειδική διακομματική επιτροπή»

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2011, 13:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Με όλες τις εκφάνσεις των βίαιων ενεργειών θα ασχοληθεί η ειδική διακομματική επιτροπή»
Facebook Twitter Whatsapp
Με όλες τις εκφάνσεις των βίαιων ενεργειών θα ασχοληθεί η ειδική διακομματική επιτροπή που θα συσταθεί από τη Βουλή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Με όλες τις εκφάνσεις των βίαιων ενεργειών θα ασχοληθεί η ειδική διακομματική επιτροπή που θα συσταθεί από τη Βουλή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Η επιτροπή, όπως ανέφερε, θα έχει περιορισμένη διάρκεια και στο πόρισμά της θα ασχοληθεί επιπλέον και με άλλα θέματα όπως "το πώς θα πρέπει να διοργανώνονται οι διαδηλώσεις, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μη ειρηνικές εκφάνσεις, ενώ θα εξεταστεί και ο ρόλος της αστυνομίας που πρέπει πάντα να επιχειρεί στα πλαίσια των νόμων του κράτους, αλλά και του Συντάγματος της χώρας. Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, ώστε να υπάρχει ομοφωνία ως προς τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσει η Πολιτεία και να υιοθετήσει.»

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Wall Street Journal που βλέπει θετικά τις προτάσεις Σαμαρά, αν και είπε ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα, υπενθύμισε ότι «η ίδια εφημερίδα, η «Wall Street Journal», επί ενάμιση χρόνο τώρα επιχειρηματολογεί υπέρ της πτώχευσης της χώρας. Δεν ξέρω κατά πόσο κάνει καλό ένα δημοσίευμα υπέρ των απόψεων του αρχηγού της ΝΔ, από μια εφημερίδα η οποία επιχειρηματολογεί υπέρ της πτώχευσης της χώρας», σημείωσε.

Σε άλλη ερώτηση για τις ΔΕΚΟ και το πλεονάζον προσωπικό, εκτίμησε ότι "υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Οι μετατάξεις στο δημόσιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η εθελούσια έξοδος, η μερική απασχόληση. Υπάρχει η εργασιακή εφεδρεία, μετά από όλα αυτά. Έχουμε πολύ χρόνο σε σχέση με τη συζήτηση περί εργασιακής εφεδρείας. Οι διαδικασίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ με αξιοκρατικό και αντικειμενικό τρόπο. Ας κάνουμε αυτές τις διαδικασίες πρώτα και μετά βλέπουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.