ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Siemens: Προανακριτική για τους «γαλάζιους», στη δικαιοσύνη οι «πράσινοι»

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 11:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Siemens: Προανακριτική για τους «γαλάζιους», στη δικαιοσύνη οι «πράσινοι»
Facebook Twitter Whatsapp
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που υπογράφεται από 108 βουλευτές, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες τεσσάρων για την υπόθεση της Ζήμενς.
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που υπογράφεται από 108 βουλευτές, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες τεσσάρων για την υπόθεση της Ζήμενς. Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπονται στην Προανακριτική Επιτροπή οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης γαι το αδίκημα της απιστίας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Τάσος Μαντέλης από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας. Ωστο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την άποψη ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος πρέπει να δικαστούν από την Τακτική Δικαιοσύνη.


Παράλληλα, οι βουλευτές προτείνουν να αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι κατηγορίες από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος περί «ποινικής ευθύνης υπουργών», αλλά και να αποφανθεί για τυχόν παραγραφή των αδικημάτων ή αν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

KKE: Κερασάκι στην τούρτα της συγκάλυψης

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βάζουν το κερασάκι στην τούρτα της συγκάλυψης και της συμπαιγνίας για το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, ολοκληρώνοντας το έργο απόκρυψης και της συνενοχής τους και του αντιδραστικού χαρακτήρα του συστήματος που και οι δυο υπηρετούν. Όλα αυτά όζουν τόσο πολύ που η σαπίλα δεν μπορεί να κρυφτεί.  

Για «συμψηφισμό» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η Δημοκρατική Συμμαχία

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens. Συγκεκριμένα κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών και το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψη της υπόθεσης «ώστε να μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων». Παράλληλα η Δημοκρατική Συμμαχία χαρακτηρίζει αστήρικτη και προκλητική η πρόταση παραπομπής "που στήνουν τώρα".

«Αν νομίζουν ότι με τη μεθόδευση αυτή θα ξεγελάσουν τον κόσμο, που διαμαρτύρεται για την ανομία, κάνουν λάθος», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.