ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση της 5ης Συνόδου Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος - Ουκρανίας

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 13:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεδρίαση της 5ης Συνόδου Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος - Ουκρανίας
Facebook Twitter Whatsapp
Το άριστο κλίμα συνεργασίας Ελλάδας και Ουκρανίας επιβεβαιώθηκε, κατά τη διάρκεια της 5ης Συνόδου της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Ουκρανίας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη και του υφυπουργού Υποδομών της Ουκρανίας Korniienko Volodymyr στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα.
Το άριστο κλίμα συνεργασίας Ελλάδας και Ουκρανίας επιβεβαιώθηκε, κατά τη διάρκεια της 5ης Συνόδου της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Ουκρανίας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη και του υφυπουργού Υποδομών της Ουκρανίας Korniienko Volodymyr στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα. Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή του 5ου Πρωτοκόλλου Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδος και Ουκρανίας.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Δόλλης, η σημερινή σύνοδος απέδειξε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες και υπογράμμισε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών ετέθησαν οι τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της ναυτιλίας, της γεωργίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της προστασίας των καταναλωτών, της περιφερειακής συνεργασίας, των επενδύσεων, καθώς και της διπλωματίας των πολιτών, μέσω του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Μάλιστα, ο κ. Δόλλης έκανε λόγο για θεαματική αύξηση του αριθμού των Ουκρανών πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα μας, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά αναμένει την άφιξη στην Αθήνα του Ουκρανού προέδρου για υπογραφή περαιτέρω συνεργασιών.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υφυπουργός Υποδομών Korniienko Volodymyr, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δόλλη για τη θερμή υποδοχή και τη συνεργασία αναφέρθηκε στη μεγάλη και πραγματική φιλία μεταξύ των δυο χωρών, η οποία επιβεβαιώθηκε με τη σημερινή σύνοδο και την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου συνεργασίας. Πρόσθεσε δε, ότι έχει τεθεί το πλαίσιο των θεμάτων πάνω στα οποία θα προετοιμαστεί και η επικείμενη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Ελλάδα.