ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση Παπανδρέου σε Πούτιν

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2011, 12:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόσκληση Παπανδρέου σε Πούτιν
Facebook Twitter Whatsapp
Πρόσκληση στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, να επισκεφθεί την Ελλάδα όποτε το θελήσει, απηύθηνε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πρόσκληση στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, να επισκεφθεί την Ελλάδα όποτε το θελήσει, απηύθηνε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Οι επικεφαλής των δύο κυβερνήσεων εξέφρασαν την υψηλή εκτίμησή τους για το σημερινό επίπεδο της ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς», είπε ο κ. Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στο Μαγκνιτογκόρσκ της Ν. Ρωσίας, όπου περιοδεύει ο Βλ. Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο «ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ευγνωμοσύνη στη ρωσική πλευρά για τη συνεργασία μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες έχει η ελληνική πλευρά, θα ξεπεραστούν σύντομα».

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για το τραγικό συμβάν στον ποταμό Βόλγα. Η συνομιλία, μάλιστα, συνέπεσε με την επιστροφή του κ. Πούτιν από εκδήλωση για το τραγικό αυτό συμβάν.

Οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν για θέματα διμερούς συνεργασίας, όπως τεχνολογικά, αμυντικά και ενεργειακά. Ιδιαιτέρως ασχολήθηκαν με τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, θέμα για το οποίο το ενδιαφέρον των δύο χωρών παραμένει αμείωτο.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ισχυρή πολιτική τους βούληση για επιτάχυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, για τις οποίες ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει πει, στο παρελθόν, ότι είναι στρατηγικού χαρακτήρα.