ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Ανάγκη για οριστική λύση στη Σύνοδο Κορυφής

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2011, 18:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπακογιάννη: Ανάγκη για οριστική λύση στη Σύνοδο Κορυφής
Facebook Twitter Whatsapp
Την ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης  να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας επισημαίνει με δήλωση της η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας καλεί επίσης την κυβέρνηση να αποφύγει αυτή τη φορά τα λάθη και την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό.
Την ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης  να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας επισημαίνει με δήλωση της η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας καλεί επίσης την κυβέρνηση να αποφύγει αυτή τη φορά τα λάθη και την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό. «Η Ευρώπη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα στις κοινωνίες και στις αγορές.
Για την Ελλάδα είναι εφικτός στόχος το πακέτο που υιοθέτησαν, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που περιλαμβάνει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα περιορισμού των ελλειμμάτων με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αλλά και ένα νέο αναπτυξιακό «σχέδιο Μάρσαλ» με 30 δις για επενδύσεις.
Παράλληλα στοχεύει σε χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού, περισσότερα χρόνια για να επιτευχθούν οι αποκρατικοποιήσεις και επιστροφή του 25% των σχετικών εσόδων στην ελληνική οικονομία καθώς και δραστικό περιορισμό του ελληνικού χρέους, με αντικατάσταση των ελληνικών ομολόγων με ομόλογα εγγυημένα από την Ευρώπη.
Αυτό καλείται να επιτύχει η κυβέρνηση αποφεύγοντας τα λάθη και τις επιπολαιότητες του παρελθόντος και να στηρίξει η αντιπολίτευση εγκαταλείποντας έστω και στο παρά πέντε, την εθελοτυφλία και το λαϊκισμό, που την έχουν απομονώσει από την υπόλοιπη Ευρώπη».