ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετός συνομιλίων Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες, Ρομπάι και Μπιλ Κλίντον

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 14:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πυρετός συνομιλίων Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες, Ρομπάι και Μπιλ Κλίντον
Facebook Twitter Whatsapp
Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χθες και σήμερα, πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χθες και σήμερα, πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός συζήτησε όλες τις εξελίξεις με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο θα συναντηθεί και σήμερα το απόγευμα στις 5 στις Βρυξέλλες, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Οέλιο, της Ιρλανδίας Εντα Κένι, της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα του κ. Κλίντον έγινε λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και συζύγου του πρώην Προέδρου Χίλαρι Κλίντον.

Όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές κατά την επικοινωνία συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα και κυρίως για την οικονομική κρίση, που αποτελεί και το μείζον θέμα.

Ο κ. Κλίντον συμμερίσθηκε την άποψη του κ. Παπανδρέου ότι πρέπει στην αυριανή Σύνοδο να υπάρξει λύση και εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και στις θυσίες του ελληνικού λαού, για την έξοδο από την κρίση.