ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 15:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα
Facebook Twitter Whatsapp
Να μην γίνεται η Ελλάδα «το εργαστήρι των νέων ευρωπαϊκών διεργασιών», ζήτησε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο αυριανό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Να μην γίνεται η Ελλάδα «το εργαστήρι των νέων ευρωπαϊκών διεργασιών», ζήτησε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο αυριανό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικοί ηγέτες καλούνται να αποδείξουν ότι το κοινό νόμισμα θα σταθεί σε μια κοινή πολιτική. Σ' αυτή την κοινή προσπάθεια η Ελλάδα έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα. Και νομίζω ότι είναι πια σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το εργαστήρι νέων ευρωπαϊκών διεργασιών», τόνισε η υπουργός, η οποία νωρίτερα είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τις οποίες η ίδια περιέγραψε ως «εγγύηση ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση - ούτε οικονομική ούτε πολιτική ούτε κοινωνική».

Ερωτηθείσα σχετικώς με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην Παιδεία, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που να μην έχει αντίδραση», πρόσθεσε ωστόσο ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαθέτει πολλές και υποστηρικτικές δυνάμεις, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανοικτή στον διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή και αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και βεβαίως στις προτάσεις που αναμένει από την συνάντηση των κομμάτων στη Βουλή, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

«Θεωρώ ότι είναι μείζονος σημασίας η αλλαγή στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ -που όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη την έχουμε- να γίνει ένα θέμα συναίνεσης και όχι θέμα σύγκρουσης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ με όλες μου τις δυνάμεις», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.