ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαφειριάδης: Αναγκαία η καθαρή λύση στη Σύνοδο Κορυφής

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 15:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ζαφειριάδης: Αναγκαία η καθαρή λύση στη Σύνοδο Κορυφής
Facebook Twitter Whatsapp
Την ανάγκη να δοθεί ουσιαστική και καθαρή λύση για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους αύριο στη Σύνοδο Κορυφής επισημαίνει ξανά η Δημοκρατική Συμμαχία.
Την ανάγκη να δοθεί ουσιαστική και καθαρή λύση για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους αύριο στη Σύνοδο Κορυφής επισημαίνει ξανά η Δημοκρατική Συμμαχία. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης υποστήριξε πως μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος για την Ελλάδα μέσα από την υιοθέτηση της πρότασης της Δημοκρατικής Συμμαχίας και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ ή το ταμείο στήριξης και για ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ».

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί ουσιαστικά για να πετύχει τη διαμόρφωση σχεδίου μείωσης του χρέους, την επιμήκυνση με χαμηλότερα επιτόκια και τη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά και το τραπεζικό σύστημα.

«Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Πλέον κανένας, ούτε η Ελλάδα αλλά πολύ περισσότερου ούτε η Ευρώπη, έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε την πραγματικότητα», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Ζαφειριάδης.