ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν βλέπει τελικά τους πολιτικούς αρχηγούς ο Παπανδρέου

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 07:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν βλέπει τελικά τους πολιτικούς αρχηγούς ο Παπανδρέου
Facebook Twitter Whatsapp
Στην απόφαση να μην προχωρήσει τελικώς σε νέο κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς κατέληξε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
Στην απόφαση να μην προχωρήσει τελικώς σε νέο κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς κατέληξε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προέβλεπε ότι αμέσως μετά την ομιλία του στην ΚΟ το πρωί της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να ενημερώσει κατ' ιδίαν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της προηγούμενης Πέμπτης.

Ωστόσο, σύμφνωα με το tovima.gr από την πρώτη στιγμή εξετάστηκαν και εναλλακτικές δυνατότητες, όπως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ή η κοινοβουλευτική διαδικασία της ενημέρωσης ή ακόμη και της διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών, με θέμα τα νέα δεδομένα.

Η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ειδικώς της Αριστεράς, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον αντέδρασε η ΝΔ στη νέα συμφωνί α θέτουν το ερώτημα κατά πόσο θα ήταν εποικοδομητικός ένας νέος κύκλος συναντήσεων.

Οι βασικές επιφυλάξεις στηρίχθηκαν στο ορατό ενδεχόμενο κάποιοι να μην προσέλθουν (τα κόμματα της αριστεράς) ή την ίδια στιγμή να δοθούν αφορμές για αντιπολιτευτικές κορώνες στη ΝΔ, με κίνδυνο οι συναντήσεις να είχαν εν τέλει αρνητικό αποτέλεσμα ή να αποδεικνύονταν άσκοπες.

Ως εκ τούτου, από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ότι καμία συνάντηση δεν είχε αποφασιστεί και ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξουν τηλεφωνικές επικοινωνίες ή κοινοβουλευτική διαδικασία ενημέρωσης, σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει από το πρωί της Τετάρτης διαδοχικές συσκέψεις με συνεργάτες του και υπουργούς, με θέμα την πορεία της κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα, αλλά και την εκτίμηση των νέων πολιτικών παραμέτρων έπειτα από τη συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr