ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβόπουλος: «Με το δεύτερο πακέτο μπορούμε να υπερβούμε τους στόχους μας»

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 16:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προβόπουλος: «Με το δεύτερο πακέτο μπορούμε να υπερβούμε τους στόχους μας»
Facebook Twitter Whatsapp
«Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος, αλλά και να τους υπερβούμε. Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε, καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών», αναφέρει σε δηλώσεις στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.
«Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος, αλλά και να τους υπερβούμε. Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε, καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών», αναφέρει σε δηλώσεις στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Ο διοικήτης της ΤτΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα της, προσθέτοντας ότι οι «Ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ότι χρειάζεται και η μπάλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο και πρέπει στο εξής να δουλέψουμε σκληρά».

«Αν τηρήσουμε και εφαρμόσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής αυστηρά και με συνέπεια, που μπορούμε να το κάνουμε, θα βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές, καθώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία», προσθέτει ο κ.Προβόπουλος.

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτιμά ότι θα υπάρξει θετικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης από το 2012 (μικρότερος από 1%), ενώ από το 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πάνω από 2%.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, επισημαίνει ότι «δεν αποτελεί την πηγή της κρίσης, αλλά αντίθετα το θύμα της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας», και κάνει αναφορά και στην εκροή καταθέσεων, που είχε παρατηρηθεί ως αποτέλεσμα της αρνητικής ψυχολογίας, που είχε διαμορφωθεί. Επισημαίνει, όμως, ότι μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και την συμφωνία, που επιτεύχθηκε, η ψυχολογία βελτιώθηκε και η τάση αυτή έχει αντιστραφεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται άνοδος των καταθέσεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr