ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Παράθυρο ευκαιρίας» οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 12:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενιζέλος: «Παράθυρο ευκαιρίας» οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Facebook Twitter Whatsapp
Ως «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χώρα και τους Έλληνες, χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώθηκε πλέον με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος διεμήνυσε ότι «μεγάλη σημασία έχει πιά η αποτελεσματικότητά μας και η σταθερότητά μας να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις, αλλά και το κλίμα της συναίνεσης στο εσωτερικό της χώρας».
Ως «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χώρα και τους Έλληνες, χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώθηκε πλέον με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος διεμήνυσε ότι «μεγάλη σημασία έχει πιά η αποτελεσματικότητά μας και η σταθερότητά μας να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις, αλλά και το κλίμα της συναίνεσης στο εσωτερικό της χώρας». Ταυτόχρονα, ενημέρωσε την Βουλή ότι για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Μετά την ευοίωνη αυτή διαπίστωση, ο κ. Βενιζέλος, επανέλαβε από το βήμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την πρόσκλησή του προς τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές να καταθέσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες (είτε επαναπατρίζοντάς τες είτε … βγάζοντάς τες κάτω από το μαξιλάρι). Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε το κάλεσμα αυτό με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το ασφελέστερο

Με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, ενημέρωσε αναλυτικά τους βουλευτές - μέλη για τα αποτελέσματα της Συνόδου, επισημαίνοντας πως «φθάσαμε σε μια απόφαση που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα, είναι θαρραλέα, γενναιόδωρη και ριζοσπαστική».

 «Είπα ότι χρειάζεται να μπει πάτος στο βαρέλι του δημόσιου χρέους, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες λαού και αυτό σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται με το σχήμα που διαμορφώθηκε», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι «έχει διαμορφωθεί μια άλλη εικόνα. Υπάρχει ένα μομέντουμ, ένα παράθυρο ευκαιρίας, αν πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, αν μείνουμε σταθεροί θα βγούμε από το τούνελ, θα βγούμε από τη «στρούγγα» αυτή".

Για πρώτη φορά την εβδομάδα αυτή είχαμε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κάτι που σημαίνει ότι η αγορά αντιδρά θετικά, ο Έλληνας πολίτης το ίδιο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές, καταφεύγοντας στην ρητορική ερώτηση: «Πού θα βρουν ασφαλέστερο τραπεζικό σύστημα; Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλά;» και διαβεβαιώνοντας: «Οι ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες από την ΕΚΤ από το IFSF, το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη και από την ελληνική κυβέρνηση κι αυτό αφορά τις τράπεζες ως οντότητες και τις καταθέσεις απολύτως.

Ούτε να τις έχουμε κάτω από το μαξιλάρι συμφέρει, ούτε στο εξωτερικό συμφέρει γιατί εδώ βοηθώντας την Οικονομία βοηθούμε τελικά το σπίτι μας και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το μήνυμα αυτό είναι ένα ομόθυμο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr