ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρινίδης: «Οι διπλωματικοί να γίνουν αιχμή του δόρατος για την οικονομία»

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 14:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λαμπρινίδης: «Οι διπλωματικοί να γίνουν αιχμή του δόρατος για την οικονομία»
Facebook Twitter Whatsapp
«Βρισκόμαστε στο μέσο της πιο δύσκολης μάχης που έχει δώσει η χώρα μας από την Μεταπολίτευση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας Ελλήνων Πρέσβεων που διεξάγεται, από νωρίς σήμερα το πρωί, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή ανώτατων διπλωματών και διευθυντών Διευθύνσεων.
«Βρισκόμαστε στο μέσο της πιο δύσκολης μάχης που έχει δώσει η χώρα μας από την Μεταπολίτευση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης ανοίγοντας τις εργασίες της Ημερίδας Ελλήνων Πρέσβεων που διεξάγεται, από νωρίς σήμερα το πρωί, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή ανώτατων διπλωματών και διευθυντών Διευθύνσεων. Πρόκειται για ημερίδα που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης λίγες ημέρες μετά από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, με σκοπό τον αρτιότερο συντονισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και την πληρέστερη ενημέρωση των επικεφαλής ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδη και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Απευθυνόμενος στους διπλωμάτες και τους διευθυντές διευθύνσεων του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Λαμπρινίδης, τους κάλεσε να γίνουν «η αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοσιονομική συγκυρία, μέσα στην οποία καλείται να εργασθεί το διπλωματικό σώμα, ο κ. Λαμπρινίδης σημείωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις υπάρχουσες δυσκολίες και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, τους ζήτησε να εργαστούν σκληρά για να διαψεύσουν τις κακόβουλες κριτικές και τις συκοφαντίες για τη χώρα μας στο εξωτερικό και να αναδείξουν ότι η Ελλάδα είναι ενωμένη στη μεγαλύτερη μάχη της νεότερης ιστορίας της.

Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, τη μεγάλη σημασία που έχει να καταστήσουμε τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κοινωνούς στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την έξοδο από την κρίση, ώστε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν.

«Χρειάζεται εξωστρέφεια και πρωτοβουλίες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινίδης προσθέτοντας ότι «η επιτυχία για την Ελλάδα είναι μονόδρομος».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις αξίες της ευθύνης και της αλληλεγγύης, που όπως είπε παραμελήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι «κάποιοι στην Ευρώπη πρόδωσαν το όραμα των ιδρυτών της».

Ωστόσο, παρατήρησε ότι «η ψυχή της Ευρώπης δεν έχει χαθεί», γεγονός που, όπως είπε, απέδειξαν οι αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στη στάση της χώρας μας, δήλωσε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αποδεικνύει ότι «η Ελλάδα σέβεται την αξία της ευθύνης».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr