ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι συγχωνεύσεις περνούν στον Βενιζέλο και ο Πάγκαλος απλώς... αντιπροεδρεύει

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 17:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι συγχωνεύσεις περνούν στον Βενιζέλο και ο Πάγκαλος απλώς... αντιπροεδρεύει
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο το οποίο ασχολήθηκε με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο συντονισμός του προγράμματος των συγχωνεύσεων πέρασε στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έτσι παίρνει τη σχετική αρμοδιότητα από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.
Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο το οποίο ασχολήθηκε με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο συντονισμός του προγράμματος των συγχωνεύσεων πέρασε στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έτσι παίρνει τη σχετική αρμοδιότητα από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο. Στην ενημέρωση προς τους δημοσιγράφους ο κ. Μόσιαλος ανακοίνωσε ότι οι οργανισμοί οι οποίοι συγχωνεύονται είναι συνολικά 29 και συνολικά οι εργαζόμενοι μαζί με τους συμβασιούχους 7.000. Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των οργανισμών προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα συγχωνευτούν, εάν θα καταργηθούν ή εάν τελικά  θα επιλεγεί άλλη οδός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν θα γίνουν απολύσεις ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνει καμία απόλυση.

«Οι τελικές αποφάσεις θα αποτυπωθούν σε τροπολογία η οποία θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί την επομενη εβδομάδα στη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο ΟΠΑΠ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ιδιωτικοποιηθεί με τον Ευ. Βενιζέλο να εισηγείται ο ίδιος τις συνθήκες και το πλαίσιο ιδιωτικοποίησής του. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr