ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: «Ο κ. Βενιζέλος μετατρέπει σε κουρελόχαρτο το Μεσοπρόθεσμο»

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2011, 08:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΔΗΣΥ: «Ο κ. Βενιζέλος μετατρέπει σε κουρελόχαρτο το Μεσοπρόθεσμο»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η σημερινή θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου ότι δεν έχει δεσμευτεί για «την πώληση του ΟΠΑΠ» μετατρέπει σε «κουρελόχαρτο» το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση και ο ίδιος, αφού είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι προβλέπεται πώληση του ΟΠΑΠ για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Η σημερινή θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου ότι δεν έχει δεσμευτεί για «την πώληση του ΟΠΑΠ» μετατρέπει σε «κουρελόχαρτο» το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση και ο ίδιος, αφού είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι προβλέπεται πώληση του ΟΠΑΠ για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία. «Οι οβιδιακές αλλαγές του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή για τις άδειες των παιγνιομηχανημάτων δείχνουν πανικό  και έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά της ΟΠΑΠ Α.Ε. που είναι κατά 66% ιδιωτικών συμφερόντων», τονίζει η Δημοκρατική Συμμαχία και προσθέτει:

«Το επιχείρημα του Υπουργού για  αύξηση των εσόδων για το κράτος  μέσω της χορήγησης μονοπωλιακών δικαιωμάτων  και το σύνολο των 36.0000 παιγνιομηχανημάτων στην σημερινή ΟΠΑΠ Α.Ε., καταργώντας το διεθνή δημόσιο διαγωνισμό γι΄ αυτά, είναι  αστείο. Αν διασφαλίζαμε τα συμφέροντα του δημοσίου με απευθείας αναθέσεις θα καταργούσαμε τους διαγωνισμούς. Επιπροσθέτως αντίκειται ευθέως στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο γι΄ αυτό και δεν έστειλε τις σχετικές διατάξεις στην Ε.Ε. επιχειρώντας να την προκαταλάβει, παρασύροντας την Βουλή να ψηφίσει, δημιουργώντας τετελεσμένα υπέρ των ιδιωτών μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. τα οποία θα απορριφθούν στη συνέχεια από την Ε.Ε.»

«Οι ανεξήγητες και βιαστικές επιλογές της κυβέρνησης δεν μπορεί να τύχουν της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος θα υπονομεύσουν την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr