ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: «Όλο το βάρος σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2011, 12:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπανδρέου: «Όλο το βάρος σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»
Facebook Twitter Whatsapp
«Ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι επιτέλους ανοικτός» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη σύσκεψη με τους φορείς του νομού Άρτας που συνεχίζεται.
«Ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι επιτέλους ανοικτός» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη σύσκεψη με τους φορείς του νομού Άρτας που συνεχίζεται. «Πετύχαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης στήριξης στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Χάρη σε αυτό, είπε, «οι συντάξεις και οι μισθοί μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων κάθε μήνα, το ελληνικό κράτος μπορεί να λειτουργεί τα σχολεία του και να φροντίζει τους ασθενείς του».

«Επιτέλους, δηλαδή, ανασάναμε», πρόσθεσε για να συμπληρώσει: «Ήρθε η ώρα να ρίξουμε όλο μας το βάρος στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει αυτό το κεκτημένο και να κάνουμε άλμα σε ένα καλύτερο μέλλον».

«Καμία κυβέρνηση δεν αποτόλμησε ποτέ τόσες πολλές και τόσο βαθιές μεταρρυθμίσεις και μάλιστα παράλληλα με την υλοποίηση ενός απαιτητικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης», είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Προχωρήσαμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις γιατί πιστεύουμε στη δημιουργική δύναμη των Ελλήνων, στις απέραντες δυνατότητες αυτού του λαού. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε, σε πείσμα κάθε Κασσάνδρας που προμηνύει διαρκώς την καταστροφή και σε πείσμα όσων θέλουν να μας πείσουν ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει. Τα πράγματα αλλάζουν» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε», συνέχισε, «πολλές δυνατότητες, αναξιοποίητες δυνατότητες για να δημιουργήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης στη χώρα. [..] Το αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο υπηρετήσαμε μέχρι πρόσφατα, έχει αποτύχει».

«Το ερώτημα, όμως, είναι και μετά την κρίση τι;», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Τι Ελλάδα θέλουμε να χτίσουμε; Μια Ελλάδα που θα βασίζεται και πάλι στα πήλινα πόδια των δανεικών, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων; Ή μια οικονομία καινοτόμα και εξωστρεφή, η οποία δεν θα έχει την ανάγκη των ξένων για να ευημερήσει;».

Μιλώντας για τα τοπικά ζητήματα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την προώθηση πρότυπου ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την αειφόρο ανάπτυξη του Αμβρακικού Κόλπου, για το οποίο θα διατεθεί το ποσό των 120 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα "Ανάσα".


Παρόντες στη σύσκεψη είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, οι υφυπουργοί Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, Παιδείας Εύη Χρισοφιλοπούλου και Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr