ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Είχε καταβληθεί ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων»

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2011, 18:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενιζέλος: «Είχε καταβληθεί ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων»
Facebook Twitter Whatsapp
«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων έχει καταβληθεί πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, κανονικά και στην ώρα της» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Παρασκευής.
«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων έχει καταβληθεί πριν την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, κανονικά και στην ώρα της» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Παρασκευής. «Ελπίζουμε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος να μη θεώρησε ως σοβαρή την ανακοίνωση της ΝΔπερί αναβολής της καταβολής της μισθοδοσία» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση-απάντηση.

Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά από το λογιστικό τρικ της εγκυκλίου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ι. Καπελέρη που ορίζει την καταβολή από την 1η Αυγούστου όλων των πληρωμών που ήταν να γίνουν από τις εφορίες (μισθοδοσία, επιστροφές φόρων κτλ) το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου.

Η μετάθεση αυτή των πληρωμών θα έχει άμεση επίδραση το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο.

Σχολιάζοντας την εγκύκλιο, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Ι. Βρούτσης υποστήριξε ότι πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr