ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιβάνοφ: Θα ωφεληθεί η Ελλάδα εάν η ΠΓΔΜ ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 18:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιβάνοφ: Θα ωφεληθεί η Ελλάδα εάν η ΠΓΔΜ ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Τη θέση ότι η εμπιστοσύνη Αθηνών- Σκοπίων θα ενισχυθεί σε περίπτωση που η Ελλάδα άρει τις αντιρρήσεις της για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), διατυπώνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντνέβνικ των Σκοπίων.
Τη θέση ότι η εμπιστοσύνη Αθηνών- Σκοπίων θα ενισχυθεί σε περίπτωση που η Ελλάδα άρει τις αντιρρήσεις της για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), διατυπώνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντνέβνικ των Σκοπίων. Σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ, πρέπει να γίνει κατανοητό στην ελληνική ηγεσία, με τη βοήθεια των Ευρωπαίων ηγετών, ότι με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων η Ελλάδα "δεν θα είναι η ηττημένη πλευρά".

"Όλοι θα είμαστε νικητές. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας και το σύνολο των θεσμών της, όλη η κοινωνία, θα εστιάσει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα θα έχει πλέον έναν ευρωπαϊκό, υπό την έννοια των προτύπων, γείτονα. Η ηγεσία της Ελλάδας θα αποδείξει έμπρακτη εποικοδομητική στάση, θα αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η κατανόηση, κάτι που είναι ουσιαστικής σημασίας για τους πολίτες μας, οι οποίοι θα αποφανθούν σε δημοψήφισμα επί της ενδεχόμενης λύσης στο όνομα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιβάνοφ.

Διευκρίνισε δε ότι αναφέρεται στην ελληνική ηγεσία διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, "οι δύο κοινωνίες δείχνουν πως τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν, να εγκαταλειφθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του παρελθόντος".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr