ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Όxι» στις περικοπές δημοσίων υπαλλήλων και στην εργασιακή εφεδρεία

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 14:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κουβέλης: «Όxι» στις περικοπές δημοσίων υπαλλήλων και στην εργασιακή εφεδρεία
Facebook Twitter Whatsapp
Την κατηγορηματική αντίθεσή του σε νέες περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Την κατηγορηματική αντίθεσή του σε νέες περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Κουβέλης τόνισε σε δήλωσή του ότι η αναδιοργάνωση και η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης και του ιστού, που μπορεί να την αναδείξει ως αποτελεσματική και για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, είμαστε αντίθετοι με κάθε περικοπή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα έχουν υπάρξει, το 2010 και το 2011, σημαντικότατες περικοπές, οι οποίες δεν δικαιολογούν άλλη περικοπή.

Επίσης ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του στην προώθηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Εμείς, είπε, υποστηρίζουμε ότι το διοικητικό προσωπικό που μπορεί να προκύπτει ως πλεονάζον θα πρέπει να αξιοποιηθεί με μετατάξεις και σε καμία περίπτωση με "εργασιακές εφεδρείες" και άλλα σχετικά, καθώς το μείζον ζήτημα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού.

"Χρειάζεται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση με παρόντες τους συντελεστές της, που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι", κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr