ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nέος υφυπουργός Επικρατείας και επίσημα ο Άγγελος Τόλκας

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 15:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέος υφυπουργός Επικρατείας και επίσημα ο Άγγελος Τόλκας
Facebook Twitter Whatsapp
Το νεότερο (και) ηλικιακά μέλος της κυβέρνησης είναι ο νέος υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας που ορκίστηκε το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Το νεότερο (και) ηλικιακά μέλος της κυβέρνησης είναι ο νέος υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας που ορκίστηκε το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο Άγγελος Τόλκας γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα, όπου ζει κι εργάζεται ως δικηγόρος.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου στο Δ.Π.Θ.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το Εμπορικό Σήμα, την Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας και την Κρατική Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Από το 1997 υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ καθώς και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε επί τρία χρόνια Πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE), με παρουσία σε συνέδρια και σεμινάρια στο Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Σκόπια, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά.

Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 και ως νομαρχιακός σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο νομαρχιακό συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εξελέγη βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr