ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση είναι σαν κλέφτης που κάνει ριφιφί τον Αύγουστο»

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 16:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τσίπρας: «Η κυβέρνηση είναι σαν κλέφτης που κάνει ριφιφί τον Αύγουστο»
Facebook Twitter Whatsapp
"Tούτος ο Σεπτέμβρης πρέπει να είναι ο τελευταίος μήνας που θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα πηγαίνει κόντρα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού", τόνισε σε ομιλία στους εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΕΒΟ -ΠΥΡΚΑΛ), ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
"Tούτος ο Σεπτέμβρης πρέπει να είναι ο τελευταίος μήνας που θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα πηγαίνει κόντρα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού", τόνισε σε ομιλία στους εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΕΒΟ -ΠΥΡΚΑΛ), ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας την παρομοίωσε "σαν τον κλέφτη που κάνει ριφιφί τον Αύγουστο, όταν λείπει ο κόσμος, έτσι και αυτοί μένουν στη βουλή για να περάσουν νόμους διάλυσης της κοινωνίας και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου".

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, τονίζοντας αυτή η επιχείρηση ανήκει στον ελληνικό λαό και στον ιδρώτα τον δικό σας, που με τα χέρια τα δικά σας και τον ιδρώτα σας την φτάσατε εκεί που την φτάσατε. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, πρόσθεσε, να τη διαχειριστούν και να την εκποιήσουν σε αλλότρια συμφέροντα παρακάμπτοντας τη λαϊκή εντολή.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανένδοτο αγώνα μέχρι το τέλος λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν ήρθα εδώ για να ζητήσω από αυτούς να αλλάξουν στρατηγική. Δεν ήρθα να κάνω κάλεσμα τον υπουργό. Ήρθα εδώ για να κάνω κάλεσμα προς εσάς. Σε έναν ανένδοτο και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι το τέλος. Ή αυτοί, ή όλοι εσείς, ή αυτή η κυβέρνηση ή όλοι εμείς".

Τα ελληνικά αμυντικά συστήματα η ΕΒΟ και η ΠΥΡΚΑΛ, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μοναδική εγχώρια πολεμική βιομηχανία και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι την απαξίωσαν συνειδητά, με στόχο τώρα "να την ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr