ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 25 Αυγούστου η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 20:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις 25 Αυγούστου η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, τη ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με την δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου κ.α.».
Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, τη ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με την δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου κ.α.». Ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης προκάλεσαν ήδη τις πρώτες νομοτεχνικές αλλαγές στο νομοθέτημα, ενώ αναμένονται και νεώτερες, καθώς έχουν δηλώσει «ανοιχτοί» σε προτάσεις για βελτιώσεις της ρύθμισης για τα αυθαίρετα τόσο ως προς τα κίνητρα όσο και ως προς τα πρόστιμα.

Το νομοθέτημα θα τεθεί σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια κοινοβουλευτική στις 25 Αυγούστου, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Αμέσως μετά θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια οπότε αναμένεται να ψηφιστεί στα τέλη του μηνός με ευρεία πλειοψηφία δεδομένου ότι και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ τοποθετούνται θετικά επί της αρχής του σχεδίου νόμου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr