ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mόσιαλος: «Δεν θα δεχθούμε λευκή απεργία από τους υπαλλήλους»

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2011, 12:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Mόσιαλος: «Δεν θα δεχθούμε λευκή απεργία από τους υπαλλήλους»
Facebook Twitter Whatsapp
Την ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επηρεαστεί και η χώρα μας, λέγοντας: «Ενδέχεται και ανάλογα με τις εξελίξεις να πάρουμε την 6η δόση του δανείου με τους παλιούς όρους και όχι με εκείνους που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες».
Την ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επηρεαστεί και η χώρα μας, λέγοντας: «Ενδέχεται και ανάλογα με τις εξελίξεις να πάρουμε την 6η δόση του δανείου με τους παλιούς όρους και όχι με εκείνους που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες». Ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συζητείται το θέμα της εργασιακής εφεδρείας για υπαλλήλους που κάνουν "λευκή" απεργία ή είναι "αργόμισθοι", αφήνοντας εμμέσως ανοικτό ζήτημα απολύσεων. «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία". Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος είπε: «Στόχος μας είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού, με την αύξηση των εσόδων και βέβαια θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr