ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 18 Αυγούστου οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2011, 15:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στις 18 Αυγούστου οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp
Στις 18 Αυγούστου θα παραδώσει η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τη «δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ΑΕΙ», στο οποίο θα ενσωματώνει αλλαγές, με βάση τις προτάσεις των βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Στις 18 Αυγούστου θα παραδώσει η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τη «δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ΑΕΙ», στο οποίο θα ενσωματώνει αλλαγές, με βάση τις προτάσεις των βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Τη Δευτέρα (22.8) το νομοσχέδιο θα εισέλθει προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανακοίνωσε η κα Διαμαντοπούλου, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων - στην οποία έγινε η δεύτερη ανάγνωση του νομοθετήματος και τοποθετήθηκαν αναλυτικά οι εισηγητές των κομμάτων και κατέθεσαν προτάσεις τροποποιήσεων πολλοί βουλευτές - μέχρι και χθες το βράδυ, στο υπουργείο κατετίθεντο προτάσεις για βελτιώσεις.

Διατηρώντας την φιλοσοφία στην οποία στηρίχθηκε η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, ότι, δηλαδή, «ήρθε η ώρα να αλλάξει η τριτοβάθμια εκπαίδευση», η υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι στις 18 Αυγούστου θα τεθεί το τελικό κείμενο υπόψη των βουλευτών, αφού το υπουργείο εξετάσει ενδελεχώς τις προτάσεις όλων και υιοθετήσει όσες κρίνει ως βελτιωτικές.

Από την πλευρά της ΝΔ ο εισηγητής Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως επιφυλάσσεται για την τελική τοποθέτηση του κόμματος σε βασικά άρθρα, αφ' ότου δει τις αλλαγές, επέμεινε, ωστόσο, στην αρχική τοποθέτηση του κόμματός του επί της αρχής του νομοσχεδίου. Μάλιστα επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα θέσει «για τους τύπους» θέμα συνταγματικότητας, αλλά για το Αυτοδιοίκητο τόνισε πως υπάρχει ζήτημα.

Ο ΛΑΟΣ υπερψηφίζει επί της αρχής, εκτιμώντας πως - παρά τις αδυναμίες του νομοσχεδίου, ως προς την λειτουργικότητά του - είναι καλύτερο από το ισχύον.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει επισημαίνοντας πως αυτό το σχέδιο νόμου «βάζει ταφόπλακα στην όποια ανώτατη και δωρεάν εκπαίδευση έχουμε», όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του Τάσου Κουράκη θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου έχει προβλήματα νεποτισμού και αδιαφάνειας και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr