ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών ζητεί ο Παπανδρέου από τον Μπαρόζο

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2011, 06:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών ζητεί ο Παπανδρέου από τον Μπαρόζο
Facebook Twitter Whatsapp
Επιστολή - απάντηση στην αντίστοιχη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου.
Επιστολή - απάντηση στην αντίστοιχη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου. Απαντώντας στην παρότρυνση του προέδρου της επιτροπής προς τους πρωθυπουργούς της Ενωσης για επίσπευση των διαδικασιών στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων των Βρυξελλών, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει τη συμφωνία του και στην ολιγόλογη απάντησή επαναφάρει το ζήτημα των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας της 3ης Αυγούστου 2011.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τη σημασία των αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης, στις 21 Ιουλίου. Εφόσον οι εν λόγω αποφάσεις εφαρμοστούν κατά έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο, θα μας εξοπλίσουν με όλα αυτά τα θεσμικά και οικονομικά εργαλεία, που είναι απαραίτητα για την ταχεία αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους της Ευρωζώνης.

Συμμερίζομαι, επίσης, την άποψή σας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αντανακλούν κατά κύριο λόγο έναν αυξανόμενο σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά τη συστημική ικανότητα της ζώνης του ευρώ να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη κρίση. Γι' αυτό ακριβώς πιστεύω ότι, εκτός από την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου, θα χρειαστεί συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω θεσμική αναβάθμιση, έτσι ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και όχι πίσω από αυτές.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους ηγέτες, θα πρέπει να προχωρήσουν στην πράξη από τα αρμόδια ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα καθώς και από τα κράτη - μέλη, και προπαντός, από τα εθνικά κοινοβούλια, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας μεταφέρω την πεποίθησή μου ότι θα ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα για το σκοπό αυτό, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για αυτά τα κρίσιμα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ζητήματα.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Α. Παπανδρέου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr