ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: «Η απεργία στο Δημόσιο αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά υπάρχουν κανόνες»

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2011, 10:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μόσιαλος: «Η απεργία στο Δημόσιο αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά υπάρχουν κανόνες»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η λευκή απεργία και η μη είσπραξη του Δημοσίου δεν κατοχυρώνονται αφού υπονομεύουν την ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος στην πρωινή εκπομπρή του Μega.
«Η λευκή απεργία και η μη είσπραξη του Δημοσίου δεν κατοχυρώνονται αφού υπονομεύουν την ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος στην πρωινή εκπομπρή του Μega. Για το ζήτημα των σεναρίων περί απολύσεων στο Δημόσιο των αργόμισθων ή αυτών που πραγματοποιούν λευκή απεργία, που προκάλεσε την έντονη κόντρα της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθούνται οι δημοσιοϋπαλληλικοί πειθαρχικοί κανόνες, με τις παραβάσεις καθήκοντος να εξετάζονται από τα αρμόδια πειθαρχικά  όργανα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι πειθαρχικοί κανόνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταργείται το δικαίωμα της απεργίας, το οποίο χαρακτήρισε «αναφαίρετο».

«Δεν μπορεί κάποιοι να μην εισπράττουν, να μην ελέγχουν να κλείνουν το μάτι στους φορουγάδες», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ανάγκη να μπει «συστηματική τάξη στη συλλογή πόρων του δημοσίου».

Υπάρχουν χιλιάδες ευσυνείδητοι υπάλληλοι οι οποίοι ζημιώνονται με το μέχρι τώρα σύστημα πρόσθεσε. Αναφορικά με τις μετατάξεις, είπε, «θα δούμε πόσοι περισσεύουν και πού μπορούν να αξιοποιηθούν».

Αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δημόσιων ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ευρεία αναδιοργάνωση που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερο φάσμα δημόσιων οργανισμών σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, λέγοντας ότι ενδεχομένως ένα τηλεοπτικό κανάλι «να αναδιοργανωθεί ή να συγχωνευθεί». Παράλληλα, τόνισε ότι τα δημόσια ΜΜΕ θα έχουν σημαντικά πλεονάσματα στο τέλος του 2012.

Για τα ταξί, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι «το επάγγελμα θα ανοίξει με συγκεκριμένους κανόνες που θα καταπολεμήσουν την αδιαφάνεια και θα το αναβαθμίσουν ποιοτικά».

Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ

Για «μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μόσιαλου να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει» έκανε λόγο στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

«Ουδέποτε μιλήσαμε για λευκή απεργία. Πρόκειται απλά για επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζομένων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που θέλει να δημιουργήσει κλίμα, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον Σεπτέμβριο με τις νέες περικοπές μισθών. Ο κ. Μόσιαλος προσπαθεί να επιρρίψει προκαταβολικά στους δημοσίους υπαλλήλους ενδεχόμενη αποτυχία των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης» τόνισε η κ. Σπανού.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr