ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Βαν Ρομπάι

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2011, 06:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Βαν Ρομπάι
Facebook Twitter Whatsapp
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στη συνομιλία με τον κ. Βαν Ρομπάι, τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά τα ιταλικά ομόλογα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, για τη γρήγορη και ακριβή εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά και για το πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς, πάντως, να ανησυχεί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων για τη χώρα, καθώς θεωρείται πολύ πιθανή η παρέμβαση της ΕΚΤ και η λήψη νέων αποφάσεων για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr