ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρινίδης: Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 21 Ιουλίου

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2011, 20:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λαμπρινίδης: Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 21 Ιουλίου
Facebook Twitter Whatsapp
Δεν είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση νέας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για να επαναβεβαιωθεί η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, στο Όσλο οπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.
Δεν είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση νέας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για να επαναβεβαιωθεί η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, στο Όσλο οπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη. "Βλέπει κανείς τις αντιδράσεις (των αγορών) τις τελευταίες δύο εβδομάδες και είναι ανησυχητικές", δήλωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ. "Όμως η Ομάδα των Επτά (G7) έκανε μια πολύ σαφή δήλωση χθες ότι είναι. . . δεσμευμένη στο να προασπίσει την ευρωζώνη και την διεθνή (οικονομία)", συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων είναι ακλόνητη και ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την ενίσχυση του κοινού νομίσματος και την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους επαρκεί, εάν εφαρμοστεί πλήρως.

"Την 21η (Ιουλίου) λάβαμε ορισμένες θεμελιώδεις αποφάσεις στην ΕΕ", είπε ο κ. Λαμπρινίδης. "Αυτό που νομίζω πως χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι όλοι να προχωρήσουμε και να τις εφαρμόσουμε", πρόσθεσε.

"Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια", τόνισε. "Είναι ώρα για δράση στην Ευρώπη".

Επέκρινε έντονα τις "πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε άλλες" χώρες της ευρωζώνης, και πρόσθεσε ότι τελικά δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

"Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν. . . στην ελπίδα ότι το ευρώ θα καταρρεύσει", επισήμανε. "Λοιπόν, το ευρώ δεν θα καταρρεύσει", τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης.

Ανέφερε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες όπως και αυτοί της G7 υποσχέθηκαν να εξισορροπήσουν τις υπερβολές των αγορών και ότι η Ελλάδα θα κάνει όσα της αναλογούν εφαρμόζοντας μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

"Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολύ σκληρά μέτρα -- γνωρίζουμε ότι πρέπει να το κάνουμε".

"Θα επιδείξουμε υπευθυνότητα έναντι όσων μας δάνεισαν χρήματα. Θα αναπτύξουμε τη χώρα και θα έχουμε μια πολύ καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα στο τέλος της διαδικασίας αυτής. Όσοι θέλουν να στοιχηματίσουν εναντίον αυτού, ας προσέλθουν. Ας προσπαθήσουν", πρόσθεσε ο κ. Λαμπρινίδης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr