ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξάνεται η θητεία

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2011, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυξάνεται η θητεία
Facebook Twitter Whatsapp
Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επιβεβαίωσε έμμεσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, και επέκρινε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του με το θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού.
Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επιβεβαίωσε έμμεσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, και επέκρινε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του με το θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού. Ο κ. Μπεγλίτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, ξεκαθάρισε πάντως πως πρώτα θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που παρουσιάζονται στο στράτευμα, όπως συγχωνεύσεις στρατοπέδων, ενίσχυση αποτελεσματικότητας στρατιωτικών σχηματισμών και στη συνέχεια θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση της θητείας.

Επίσης, ανέφερε ότι θα αλλάξει το καθεστώς χορήγησης των αναβολών, χωρίς αυτό να στερεί από τους νέους, όπως είπε, το δικαίωμα στη μόρφωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr