ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΛΑΟΣ υπέρ ενιαίου χαμηλού ΦΠΑ και κατά των «συντεχνιών»

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2011, 17:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο ΛΑΟΣ υπέρ ενιαίου χαμηλού ΦΠΑ και κατά των «συντεχνιών»
Facebook Twitter Whatsapp
Υπέρ ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, που μπορεί να κυμαίνεται από 12% έως 15%, για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τάχθηκε ο ΛΑΟΣ.
Υπέρ ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, που μπορεί να κυμαίνεται από 12% έως 15%, για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τάχθηκε ο ΛΑΟΣ.

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης τόνισε ότι αυτός είναι ο τρόπος τόνωσης της αγοράς, ενώ εκτίμησε ότι η μετακίνηση στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ προϊόντων και υπηρεσιών «απονεκρώνει ακόμη περισσότερο την αγορά και μεγαλώνει και άλλο την “μαύρη τρύπα” στα έσοδα του προϋπολογισμού».

Επίσης, ο ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι «όπως πάνε τα πράγματα» θα υπάρξει κλιμάκωση της ανεργίας και μάλιστα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κόμματος, ο οποίος κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη «να μην βαυκαλίζονται ότι θα σταματήσουν την αύξηση της ανεργίας».

Ο ΛΑΟΣ παρεμβαίνοντας στην κόντρα της ΑΔΕΔΥ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, επιτέθηκε στις «συντεχνίες» - όπως τις χαρακτήρισε- τις οποίες κάλεσε «να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ, «οι συντεχνίες» απαιτείται να συμμορφωθούν «με τις απαιτήσεις του “σήμερα” εάν θέλουν να υπάρξει “αύριο” για όλους μας». Ο εκπρόσωπος του κόμματος πρόσθεσε επίσης ότι «το θέμα της Ελλάδας, δεν είναι θέμα Μόσιαλου - Παπασπύρου και Μανώλη, αλλά θέμα που πρέπει να απασχολήσει όσους μπορούν ακόμη να σκέφτονται λογικά και όχι στείρα κομματικά».

Τέλος ο ΛΑΟΣ αναφερόμενος στην πιθανότητα αύξησης της στρατιωτικής θητείας στηλίτευσε την αύξηση των εξοπλισμών και την ταυτόχρονη μείωση της θητείας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «παράνοια» και για «σχήμα οξύμωρο και αντιφατικό».

Ο ΛΑΟΣ υποστήριξε πως «ή απειλούμεθα και έχουμε ανάγκη όπλων και στρατιωτών, ή αισθανόμαστε ασφαλείς, οπότε δεν χρειαζόμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr