ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Η oικονομία πορεύεται σε μακρά έρημο»

Δημοσίευση 12 Αυγούστου 2011, 15:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΝΔ: «Η oικονομία πορεύεται σε μακρά έρημο»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η oικονομία πορεύεται σε 'μακρά έρημο'» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που τοποθετεί στο 6,9% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το β' τρίμηνο του 2011.
«Η oικονομία πορεύεται σε 'μακρά έρημο'» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που τοποθετεί στο 6,9% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το β' τρίμηνο του 2011. Σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζει ότι η ένταση και έκταση της ύφεσης είναι πρωτόγνωρη, πως υπερβαίνει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις και ότι η «συνταγή» της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση «είναι λανθασμένη».

Ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για «μια ύφεση που από τη μία μεριά απορροφά την αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας και από την άλλη οδηγεί την οικονομία στην 'παγίδα ενός τεράστιου χρέους'».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει «τα στοιχεία αυτά καθιστούν ουτοπική την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για ύφεση μόνο 3,5% το 2011» και «επιβεβαιώνουν ότι η 'συνταγή' για την έξοδο από την κρίση είναι λανθασμένη».

Ο κ. Σταϊκούρας επαναλαμβάνει πως «είναι επιβεβλημένη η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας», η οποία θα στηρίζεται στις προτάσεις που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr