ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αλλαγές στη ΕΡT την Πέμπτη στο Μαξίμου - Την Παρασκευή οι επίσημες ανακοινώσεις

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2011, 10:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι αλλαγές στη ΕΡT την Πέμπτη στο Μαξίμου - Την Παρασκευή οι επίσημες ανακοινώσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά τη θερινή ανάπαυλα η κυβέρνηση προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμούς και να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις με το χρόνο να πιέζει ενόψει και της αφιξης του κλιμακίου της Τρόικα. Την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι προγραμματισμένη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη  υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Επι τάπητος οι εξελίξεις στην οικονομία και το κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων. Ψηλά στην ατζέντα και το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου για τις αλλαγές στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Μετά τη θερινή ανάπαυλα η κυβέρνηση προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμούς και να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις με το χρόνο να πιέζει ενόψει και της αφιξης του κλιμακίου της Τρόικα. Την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι προγραμματισμένη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη  υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Επι τάπητος οι εξελίξεις στην οικονομία και το κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων. Ψηλά στην ατζέντα και το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου για τις αλλαγές στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σχέδιο που αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως σηκώνει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Ηλίας Μόσιαλος σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων με το Λάμπη Ταγματάρχη να οδηγείται στην έξοδο του Ραδιομεγάρου. Στο πλαίσιο των αλλαγών η ΕΡΤ3 ενσωματώνεται πλήρως στην κρατική τηλεόραση ενώ σχεδιάζεται μείωση του αριθμού των συμβασιούχων αλλά και μεγάλο σχέδιο εθελουσίας εξόδου.

Το σχέδιο Μόσιαλου στηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έχει δώσει ήδη το πράσινο φως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμείνει και να μην κάνει εκπτώσεις στο σχεδιασμό του. Ωστόσο την ίδια στιγμή οι πρώτες επιθέσεις κατά του υπουργού Επικρατείας έρχονται από κομματικά στελέχη στο βαθύ ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μπει φρένο σε οποιαδήποτε αλλαγή στην κρατική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr