ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Δύο βήματα πίσω, ένα βήμα μπρος, η συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί»

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2011, 13:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κουβέλης: «Δύο βήματα πίσω, ένα βήμα μπρος, η συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί»
Facebook Twitter Whatsapp
«Δύο βήματα πίσω, ένα βήμα μπρος και ένα σημειωτόν, ήταν το αποτέλεσμα της πολυαναμενόμενης συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
«Δύο βήματα πίσω, ένα βήμα μπρος και ένα σημειωτόν, ήταν το αποτέλεσμα της πολυαναμενόμενης συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης τονίζει στη δήλωσή του ότι η γενικευμένη κρίση χρέους επιβάλλει μια πολιτικά ενοποιημένη Ευρώπη, με ουσιαστική οικονομική διακυβέρνηση και προσθέτει ότι η άρνηση του ευρωομολόγου και η προτεινόμενη συνταγματοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας αποτελούν το αρνητικό περιεχόμενο της συμφωνίας Μέρκελ-Σαρκοζί, χωρίς να υποτιμάται η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και η πρόθεση για μια οικονομική διακυβέρνηση της Ε.Ε.

Η έκδοση ευρωομολόγου, αναφέρει ο κ. Κουβέλης, με την υποστήριξη νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η συντονισμένη ευρωπαϊκή φορολογική πολιτική αποτελούν την αναγκαία πολιτική για ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους και η αχαλίνωτη επίθεση των αγορών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr