ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλι Ρεν: «Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν επικυρωθεί οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου»

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 09:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Όλι Ρεν: «Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν επικυρωθεί οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου»
Facebook Twitter Whatsapp
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου εκτιμά ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν ότι θα έχει ολοκληρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης η επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, δηλαδή του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του ρόλου του μηχανισμού ευρωστήριξης EFS.
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου εκτιμά ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν ότι θα έχει ολοκληρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης η επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, δηλαδή του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του ρόλου του μηχανισμού ευρωστήριξης EFS. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η επικύρωση των αποφάσεων του Ιουλίου έχει πάρει πολύ χρόνο, (καθυστέρηση) η οποία έχει τροφοδοτήσει την αβεβαιότητα», είπε ο κ. Ρεν, σε συνλεντευξή οτυ στο κρατικό φινλανδικό ραδιόφωνο YLE.

«Αυτό είναι ορατό, καθώς η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά στην Ευρώπη και τα προβλήματα στις προβληματικές χώρες είναιο ακόμα πιο σοβαρά», τόνισε.

Ο κ. Ρεν είπε ακόμα ότι είναι πολύ σημαντικό η ΕΚΤ να στηρίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη, καθώς οι πολιτικές αποφάσεις απαιτούν χρόνο.

«Πάντως, έχω εμπιστοσύνη ότι τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης είναι ικανά να εγκρίνουν τις αποφάσεις εντός της προθεσμίας, είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου», σημείωσε.

Πηγή: Το Βήμα