ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμήχανη απάντηση Παπακωνσταντίνου για το «φουσκωμένο» έλλειμμα

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 14:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αμήχανη απάντηση Παπακωνσταντίνου για το «φουσκωμένο» έλλειμμα
Facebook Twitter Whatsapp
Δήλωση-απάντηση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πρώην Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, για το έλλειμμα του 2009.
Δήλωση-απάντηση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πρώην Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, για το έλλειμμα του 2009. «Δυστυχώς για όλους μας, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν τελικά 15,4% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat. Ας καταλάβουμε τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φτηνές και εύκολες, συνωμοσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ» είπε ο υπουργός.

«Είναι γνωστό σε όλους», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010, έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2010. Όσο για τα λεγόμενα της κυρίας Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι "βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"».


Σχετικά θέματα